Rebalancing helpt van denken naar bewust voelen te gaan.

Rebalancing | Gouda

Hoe vrij wil je zijn?

Woman Standing On Wheat Field Throwing Brown Sun Hat On The 2504836

Hoe meer thuis je bent in je eigen lijf, hoe zelfstandiger je in de wereld kunt staan. Dat is waar het bij Rebalancing om gaat.... ervaren hoe het is om meer te gaan voelen. In een behandeling kunnen (oude) pijn en emoties naar boven komen. Deze ervaringen leiden tot meer kracht en macht over je eigen leven, je meer verbonden voelen met jezelf en andere mensen, autonomie en het tot bloei laten komen van je talenten.

Spreekt je dit aan, dan is Rebalancing misschien iets voor jou. Ik combineer Rebalancing met Shiatsu tot een unieke ervaring.

Boek nu een afspraak Brochure Rebalancing

Voor wie?

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar zichzelf. Heb je bijvoorbeeld het gevoel ‘niet op je plek te zijn’, ‘niet lekker in je lijf te zitten’ of onvrede met een bestaande situatie en niet weten wat je wilt en wat je voelt.
Heb je klachten van stress, overspannenheid, burn-out, verlies van vertrouwen in eigen functioneren ten gevolge van pijn, langdurige lichamelijk klanten of psychische overbelasting.
Rebalancing nodigt je uit om te ontspannen in dat wat er is en daardoor de ruimte die ontstaat ook in te nemen.

Zoek je ondersteuning, dan kan je begeleiden met als ingang het lichaam.

Tarieven

Hoe werkt het?

Rebalancing kent drie belangrijke peilers, namelijk meditatie, zelfonderzoek en lichaamswerk. Het zelfonderzoek leert je wat je op dit moment (hier en nu) ervaart en voelt. Het lichaamswerk is een vertragende vorm van masseren met alle aandacht wat voor jou op dat moment belangrijk is. Je leert je te openen voor gevoelens en kwaliteiten die lang verborgen zijn. Dit brengt je weer in contact met je oorspronkelijke kracht en levenslust. Fysieke of psychische problemen zijn voor Rebalancing een ingang naar een dieper en essentiëler niveau van ervaren.
Met Rebalancing nodig ik je uit met aandacht bij de aanraking te blijven, te voelen hoe het voelt, simpelweg aanwezig te zijn.

Kijk naar de demo video

"Ik heb vele soorten massages meegemaakt, maar dit had ik nog niet ervaren. Met heel veel aandacht, aanwezigheid over spieren en pezen. Door de vertraging van Piet Jan kon ik mijn lichaam voelen en volledig ontspannen."

~ Mark ~

Praktisch

Een Rebalancing sessie duurt 1,5 uur en begint met een inleidend gesprek wat een leidraad vormt voor de sessie. Er wordt altijd uitgegaan van datgene wat het meest actueel is. Ik vervolg de sessie op een massagetafel. Tijdens het aanraken stel ik vaak vragen die je helpen om in contact te komen met wat er in je lichaam leeft. Daarbij raak ik je aan met gebruikmaking van verschillende technieken zoals diepe spier- en weefselmassage, strekkingen, dynamische gewrichtsontspanning en zachte aanraking en beweging.

Welke resultaten?

• Je krijgt weer balans in je leven.
• Je voelt weer ruimte om jezelf te zijn.
• Je gevoelens en emoties durven te laten zijn.
• Meer energie en vitaliteit.
• Meer rust in je hoofd en minder stress.
• Meer ontspanning en helderheid.
• Eigen kwaliteiten en valkuilen te ontdekken.

Neem contact op

Waarom Rebalancing?

Als kind worden we geboren met een natuurlijke mate van levendigheid, spontaniteit en onbevangenheid. Wanneer we opgroeien leren we die kwaliteiten te leven waarin we gespiegeld en bevestigd worden. Om te overleven passen we ons vanzelf aan de eisen van de omgeving aan. Datgene in ons wat niet bevestigd of gewaardeerd wordt- vaak is dat onze passie, woede of gevoeligheid - houden we in. Dat inhouden en aanpassen vraagt veel zelfbeheersing en inspanning van lichaam en geest. Op lichamelijk niveau gebeurt dit door bijvoorbeeld het aanspannen van bepaalde spiergroepen of het inhouden en aanpassen van de ademhaling. Deze processen verlopen in de regel onbewust, brengen het lichaam uit zijn natuurlijk evenwicht en kosten veel energie. Dit kan tot uitdrukking komen in psychische en/of lichamelijke klachten zoals futloosheid, stress, slapeloosheid, hoofdpijn, depressieve gevoelens, onvrede, piekeren of bijvoorbeeld nek- en rugklachten. Ieder lichaam vertelt zo zijn eigen geschiedenis en is daarin uniek.


Rebalancing gebruikt de volgende technieken: Lichaamsanalyse, diepe spier- en weefselmassage, gewrichtsontspannende massage, ademhalingstechnieken, zelfonderzoek en meditatie.

"Ik heb heel wat massages ondergaan, maar een massage bij een Rabalancing - Shiatsu massage bij Piet-Jan is een bijzondere ervaring. Geen massage op routine, maar afgestemd op wat mijn lijf nodig heeft. Piet-Jan beveel ik van harte aan!"

~ Roel ~