Rebalancing is een lichaamsgerichte benadering die leidt tot meer zelfinzicht

Wil je...?

Uit je hoofd, meer gaan voelen, spanning loslaten, innerlijke rust, vrijer zijn en meer levensenergie. Dan is Rebalancing misschien iets voor jou. Je voelt je krachtiger, ruimer, meer ontspannen, ervaart innerlijke rust en een verhoogd energie niveau. Ik combineer Rebalancing met Shiatsu tot een unieke ervaring.

Kortom door Rebalancing voel je je vrijer en vitaler.

Voor wie?

Heb je bijvoorbeeld het gevoel ‘niet op je plek te zijn’, ‘niet lekker in je lijf te zitten’ of onvrede met een bestaande situatie en niet weten wat je wilt en wat je voelt.
Heb je klachten van stress, overspannenheid, burn-out, verlies van vertrouwen in eigen functioneren ten gevolge van pijn, langdurige lichamelijk klanten of psychische overbelasting.

Ik kan je begeleiden naar een mogelijke verandering.

Tarieven

Hoe werkt het?

Rebalancing kent drie belangrijke peilers, namelijk meditatie, zelfonderzoek en lichaamswerk. Het zelfonderzoek leert je wat je op dit moment (hier en nu) ervaart en voelt. Het lichaamswerk is een vertragende vorm van masseren met alle aandacht wat voor jou op dat moment belangrijk is. Je leert je te openen voor gevoelens en kwaliteiten die lang verborgen zijn. Dit brengt je weer in contact met je oorspronkelijke kracht en levenslust. Fysieke of psychische problemen zijn voor Rebalancing een ingang naar een dieper en essentiëler niveau van ervaren.

Demo video

"Ik kom geregeld bij Piet-Jan Hollemans voor een Rebalancing behandeling. Ik heb Piet-Jan leren kennen als een betrokken therapeut die aanvoelt wat mijn lijf op dat moment nodig heeft. Tijdens de behandeling komt op wat op dat moment in mijn lijf aandacht wil hebben. Dat is soms prettig soms lastig. Piet Jan is afgestemd aanwezig. Een sessie zorgt ervoor dat mijn lijf weer in balans komt."

~ Roel ~

Praktisch

Een Rebalancing sessie duurt 1,5 uur en begint met een inleidend gesprek wat een leidraad vormt voor de sessie. Er wordt altijd uitgegaan van datgene wat het meest actueel is. Ik vervolg de sessie op een massagetafel. Tijdens het aanraken stel ik vaak vragen die je helpen om in contact te komen met wat er in je lichaam leeft. Daarbij raak ik je aan met gebruikmaking van verschillende technieken zoals diepe spier- en weefselmassage, strekkingen, dynamische gewrichtsontspanning en zachte aanraking en beweging.

Welke resultaten?

- Je krijgt weer balans in je leven.
- Je voelt weer ruimte om jezelf te zijn.
- Je gevoelens en emoties durven te laten zijn.
- Meer energie en vitaliteit.
- Meer rust in je hoofd en minder stress.
- Meer ontspanning en helderheid.
- Eigen kwaliteiten en valkuilen te ontdekken.

Neem contact op

Waarom Rebalancing?

Als kind worden we geboren met een natuurlijke mate van levendigheid, spontaniteit en onbevangenheid. Wanneer we opgroeien leren we die kwaliteiten te leven waarin we gespiegeld en bevestigd worden. Om te overleven passen we ons vanzelf aan de eisen van de omgeving aan. Datgene in ons wat niet bevestigd of gewaardeerd wordt- vaak is dat onze passie, woede of gevoeligheid - houden we in. Dat inhouden en aanpassen vraagt veel zelfbeheersing en inspanning van lichaam en geest. Op lichamelijk niveau gebeurt dit door bijvoorbeeld het aanspannen van bepaalde spiergroepen of het inhouden en aanpassen van de ademhaling. Deze processen verlopen in de regel onbewust, brengen het lichaam uit zijn natuurlijk evenwicht en kosten veel energie. Dit kan tot uitdrukking komen in psychische en/of lichamelijke klachten zoals futloosheid, stress, slapeloosheid, hoofdpijn, depressieve gevoelens, onvrede, piekeren of bijvoorbeeld nek- en rugklachten. Ieder lichaam vertelt zo zijn eigen geschiedenis en is daarin uniek.


Rebalancing gebruikt de volgende technieken: Lichaamsanalyse, diepe spier- en weefselmassage, gewrichtsontspannende massage, ademhalingstechnieken, zelfonderzoek en meditatie.

"Ik ben veel bewuster van mezelf en de omgeving.
Ik voel me sterker."

~ Maria ~